UA-128499606-1
Liatelier

Team Liatelier

Emil ter Veld
is sinds 1mei 2016 eigenaar van LiAtelier. Een grote man, die soms nog verbaast is hoeveel hij inmiddels weet over edelstenen en sieraden. Emil is een enthousiast American Football speler en op die manier houdt hij de balans op, want binnen LiAtelier is hij zeer in touch met zijn ‘femine side’. Hij heeft namelijk een goed oog voor wat jou mooi staat, welke ketting het beste bij je halslijn past, welke kleuren goed bij je huid passen. Wanneer hij het perfecte sieraad met je heeft gevonden dan doet hij het liefst een rondedansje achter de toonbank van enthousiasme. Samen met Lidy is hij master in het etaleren van de sieraden. Creativiteit op en top.
Hilde Bolks
is de andere eigenaar van LiAtelier. Hilde is degene die het liefst altijd iets nieuws ontwikkeld in de winkel, veel van de ontwerpen maakt, alles wil weten over edelstenen en hun werking, en de trouwringen voor aanstaande bruidsparen ontwerpt.
Toen ze klein was ontdekte ze de edelstenen met haar opa en oma in Giethoorn. Die liefde is gebleven, en deelt ze nu graag met jullie in de winkel.
Hilde is de oorspronkelijke drive dat zij en Emil nu eigenaar van Liatelier zijn. Enkele impactvolle ervaringen maakten dat ze nooit meer iets wilde doen wat ze niet leuk vind en te gaan voor passie en dromen. Na herstel van een ongeluk kreeg ze de tijd om plannen uit te werken. Dromen, werden plannen, plannen werden steeds concreter, en ineens werd ze gebeld dat Liatelier dringend nieuwe eigenaren zocht. Nu bleken de plannen heel makkelijk aan te passen aan Liatelier, dus we gingen ervoor. Toevallig had ze dat 2 jaar ervoor geroepen: “Als we nou Liatelier konden overnemen, dan zou ik geen moment twijfelen.” Toen had ze nog geen idee dat Liatelier 2 jaar later dringend nieuwe eigenaren zocht, omdat sluiting al dreigde. Het blijft bijzonder hoe verhalen samenlopen en samenvallen en we zo genieten van onze winkel.
Wie werken er nog meer in Liatelier?
Anna

“Na vele omzwervingen werk ik sinds april 2015 bij Liatelier. Een zeer welkome aanvulling op mijn werk als stoffeerder van stoelen. Welkom omdat ik het ook heerlijk vind om mij onder de mensen te begeven. En dan in een winkel als Liatelier!! Omgeven door de mooiste sieraden, edelstenen en vondsten van verre reizen, is het een waar feest om samen met de klant en mijn collega’s net dat ene sieraad te vinden dat helemaal gemaakt lijkt te zijn voor de klant. Of dat ene kado waarvan je weet dat je er iemand blij mee gaat maken. Verbinding is het toverwoord en dat gaat alleen nog maar meer groeien in het prachtige concept dat we samen in Liatelier aan het bouwen zijn.”

 

Britta van Groningen à Stuling
Naast mijn werk als autonoom kunstenaar en docent, ben ik gemiddeld 2x in de week te vinden in de winkel. In Liatelier geniet ik enorm van de edelstenen en ik vind het steeds weer een mooie uitdaging om de perfecte match tussen sieraad en klant te vinden.
Ik ben afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten Minerva hier in Groningen. Ik geef nu zo’n 30 jaar schilderlessen, cursussen en bijzondere schilder workshops naast mijn schilderkunst. Een aantal van mijn schilderijen zijn nu ook te zien en te koop bij Liatelier. 

 

Lidy Norder

“De vraag die ik vaak van mijn omgeving krijg is “hoe ben jij zo terecht gekomen bij Liatelier?”
Geheel per ongeluk, is dan het antwoord. Ik kende iemand die oprichtster Lia kende en zo is het balletje gaan rollen. Aanvankelijk zonder enige kennis op het gebied van edelstenen (vandaar ook dat de eerste vraag zo logisch was), maar gaandeweg is er een boeiende wereld voor me open gegaan en heb ik veel interessants geleerd! Het leukste van mijn werk? Het unieke, persoonlijke contact met de klanten, zo bijzonder als Liatelier is zo bijzonder zijn de klanten ook. Je vindt mij meestal op de dinsdag en de woensdag in de winkel.”
 
Mariêlle Splint
Mariêlle komt en gaat bij LiAtelier. Afscheid nemen lijkt geen optie, dus voor ons is ze een blijvend teammember. Marielle is de bescheidenheid zelve, dus wij schreven zelf even een stukje over ons Multi-talent. Creatief, intelligent, perfectionist, grappig en eerlijk en inmiddels veel kennis over edelstenen. We hopen Mariêlle nog lang in de zaak te houden, maar haar studie Theologie gaat natuurlijk voor.
Nog even een quote van Mariêlle: “Ohhh, ik zag net iemand lopen met een Liatelier ketting om die ik heb gemaakt! Dat is zooooo leuk! Word ik helemaal blij van.”
Sophie de Moor
Creatief, verantwoordelijk, een vrolijke noot in de zaak, de jongste van het team, en heel fanatiek met foto’s maken.
We zijn heel blij dat ze bij ons werkt. Wat ze doet, dat doet ze goed. En als Sophie zich ergens in vastbijt, dan rust ze niet tot het klaar is. We hopen haar nog lang in ons team te hebben!
Miranda Welvering
Miranda is onze digitale redder in nood. Waar wij ons blind staren op een beeldscherm, daar ziet Miranda alles helder. Er komt een webshop aan en als Miranda er niet was geweest, dan zou er nooit een webshop komen. Kritisch en doorzetten zijn Miranda haar tweede en derde naam. Dus als we met Liatelier digitaal bij je thuiskomen, dan doen we dat goed. Dankzij Miranda.
De Roots van Liatelier:
Lia Wiersema
Lia is de oprichtster van Liatelier. Lia begon ruim voor 1983 met Liatelier, maar 1983 is het jaar dat ze zich officieel inschreef bij de KvK. Haar winkel reisde met haar mee van Dwingeloo, vele markten, en van Vismarkt 44 naar Vismarkt 48 in Groningen.
November 2015 is Lia helaas overleden. Haar levenswerk, Liatelier, wou zij laten voortbestaan. Niet voor niets had zij Liatelier een oneindigheidssymbool in haar logo gegeven.
Via enkele omwegen kwamen Liatelier en Hilde en Emil op elkaars pad. Eigenlijk best een bijzonder verhaal, maar kort gezegd: de match was daar.
Als eerbetoon aan Lia, voor haar kinderen en voor de herkenbaarheid voor de klanten blijft Liatelier vanzelfsprekend Liatelier heten.
Wij, Emil en Hilde, zijn super dankbaar dat wij het levenswerk van Lia mochten overnemen, onder onze hoede hebben mogen nemen, en dit ons langzaam eigen mochten maken. Het is een onvoorstelbare basis voor het waarmaken van onze eigen wensen en dromen.
 
Op deze plek zullen we nogde mooie video van Lia in Liatelier plaatsen. En een video van Lia en haar zoon Tommy Wieringa.

Therapeuten bij Liatelier

Andreo Lamandassa

“Toeval bestaat niet… in 2013 stond ik voor de etalage van Liatelier te staren naar alle kristallen en dacht wauw, hier zou ik wel als edelsteen therapeut willen werken. Nu, bijna 3 jaar later geef ik in de winkel edelsteen advies en heb boven de winkel praktijkruimte. Geweldig hoe het leven zich ontvouwd.

Mijn naam is Andreo Lamandassa. ik ben edelsteen-, kristallenklankschalen therapeut en 3e jaars i.o. cranio sacraal therapeut. Iedere woensdag ochtend In Liatelier ben je welkom voor een advies. Ik kijk naar welk kristal bij jouw karakter past, of bij een situatie waar jij misschien (energetisch) hulp bij kan gebruiken. Op afspraak geef ik klankschaal/  edelsteen sessies waarbij onze energie met die van de kristallen en klankschalen gaat samen werken om je in balans te brengen en heelheid te geven.

Elke 3e donderdag in de maand van 19:30 tot 21:30 uur geef ik bergkristal meditaties met een kristallenklankschalen concert en maak je een fantastische innerlijke reis. Ik ben aangesloten bij www.semoea.nl een overkoepelend orgaan van edelsteen therapeuten in Nederland” Meer weten? bel me 0613445519

Mariette Maarsingh
“Magnetiseur, kruidengeneeskundig therapeut en aura-healer voor mens en dier.
Vanaf mijn kinderjaren magnetiseer ik dieren, zij kwamen op allerlei manieren op mijn pad en leerden me over energie en wat de helende werking hiervan is. In een 1ste sessie maak ik een plan en geef ik aan wat ik voor jou, je kinderen, je dieren kan betekenen. Ik maak gebruik van de helende energie, die d.m.v. magnetiseren, spiritual healing, aura healing, holistic pulsing door je lichaam en ziel stroomt om zowel op lichamelijk, geestelijk als zielsniveau door te werken en herstel te bieden. Door deze helende energie wordt je lichaam gestimuleerd om zijn eigen helend vermogen te activeren en ook het brein actief te maken om samen te werken met je lichaam aan balans in deze energie. Ter ondersteuning van een behandeling maak ik gebruik van kruidengeneeskundige therapie, fytotherapie, bloesem remedie en kleuren therapie. Je bent welkom voor informatie of het maken van een afspraak in mijn praktijk voor natuurlijk genezen ‘Shamis’ in Wagenborgen of bij Liatelier”; 0630501653