UA-128499606-1
Liatelier

Team Liatelier

Emil ter Veld
is sinds 1mei 2016 eigenaar van Liatelier. Emil heeft een grote passie voor alles wat lekker is. Al sinds zijn jeugd is hij in de keuken te vinden, daarna bakte hij graag voor zijn vrienden als date-night chef. Zijn grote droom? Een eigen theehuisje. Nu is het eindelijk zo ver! Zijn tearoom is er, en iedereen mag meegenieten van de taartjes van Emil.
Ondertussen vind Emil het ook heel erg leuk om in de winkel te staan, dus ook daar is hij regelmatig te vinden.
In de tearoom bakt Emil glutenvrij en zuivelvrij, zoveel mogelijk biologisch en de laatste tijd ook steeds meer vegan. Daarbij blijft voor Emil voorop staan: het moet wel lekker én echte ambacht zijn. Schattige taartjes, zodat ze in elkaar blijven zitten. Op bestelling ook om af te halen.
Hilde Bolks
is de andere eigenaar van Liatelier, en de oorzaak van het feit dat Emil glutenvrij en zuivelvrij bakt. Hilde is het type eeuwige studente, nooit uitgeleerd, en wil van alles precies weten hoe het werkt. Zo ook met edelstenen. Toen ze klein was ontdekte ze de edelstenen met haar opa en oma in Giethoorn. Die liefde is gebleven, en deelt ze nu graag met jullie in de winkel.
Het mooiste aan Liatelier vind ik de diversiteit van de klanten. Iedereen komt hier. Zoveel verschillende visies, religies, levensbeschouwingen. Van variaties op spiritualiteit, tot wetenschappers, en van ‘uren lang genieten’ tot ‘ik moet snel iets voor mijn zus hebben’. De meeste mensen staan hier gemoedelijk samen aan de toonbank. Bijzonder en daar ben ik echt trots op. Liatelier is een verbindende factor. En ik heb ontzettend veel zin in alle mooie dingen die we nog gaan doen hier.”
Nog over mijn achtergrond: Ik ben psycholoog, geschoold als holistisch energetisch therapeut, familie en organisatieopsteller, en heb er nog wat andere dingen bij gedaan. Genoeg bronnen om uit te putten. Ik hou ervan om te dromen, plannen te maken maken, en dan durven en doen. Toen ik enkele jaren terug hardhandig en onvrijwillig de stoep heb gekust op Bali wist ik ook: Leven kan zo over zijn. Maak er wat van, knok daar hard voor. En dat doen we nu..!

Werken in Liatelier is trouwens ongelofelijk leuk! We laten zoveel blije klanten naar huis gaan, dat is echt besmettelijk en daar doen we het voor.

Wie werken er nog meer in Liatelier?
Anna

“Na vele omzwervingen werk ik sinds april 2015 bij Liatelier. Een zeer welkome aanvulling op mijn werk als stoffeerder van stoelen. Welkom omdat ik het ook heerlijk vind om mij onder de mensen te begeven. En dan in een winkel als Liatelier!! Omgeven door de mooiste sieraden, edelstenen en vondsten van verre reizen, is het een waar feest om samen met de klant en mijn collega’s net dat ene sieraad te vinden dat helemaal gemaakt lijkt te zijn voor de klant. Of dat ene kado waarvan je weet dat je er iemand blij mee gaat maken. Verbinding is het toverwoord en dat gaat alleen nog maar meer groeien in het prachtige concept dat we samen in Liatelier aan het bouwen zijn.”

 

Britta van Groningen à Stuling
Naast mijn werk als autonoom kunstenaar en docent, ben ik gemiddeld 2x in de week te vinden in de winkel. In Liatelier geniet ik enorm van de edelstenen en ik vind het steeds weer een mooie uitdaging om de perfecte match tussen sieraad en klant te vinden.
Ik ben afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten Minerva hier in Groningen. Ik geef nu zo’n 30 jaar schilderlessen, cursussen en bijzondere schilder workshops naast mijn schilderkunst. Een aantal van mijn schilderijen zijn nu ook te zien en te koop in de tearoom van Liatelier. 
Ik heb me verdiept in energetisch werk en verschillende certificaten behaald (Reiki, Quantum Touch, Tachyon Holistic Practitioner)” Als je wilt kan je via mijn site een afspraak maken. 

Johanna Stegink:

Ik hou net zo van taarten bakken als Emil. Als Emil andere dingen moet doen of in de winkel staat, dan neem ik de tearoom van hem over. Ontzettend leuk!
Heel enkele keer sta ik in de winkel, waar ik vooral veel over de chemische eigenschappen van stenen kan vertellen.

 

 

Lidy Norder

“De vraag die ik vaak van mijn omgeving krijg is “hoe ben jij zo terecht gekomen bij Liatelier?”
Geheel per ongeluk, is dan het antwoord. Ik kende iemand die oprichtster Lia kende en zo is het balletje gaan rollen. Aanvankelijk zonder enige kennis op het gebied van edelstenen (vandaar ook dat de eerste vraag zo logisch was), maar gaandeweg is er een boeiende wereld voor me open gegaan en heb ik veel interessants geleerd! Het leukste van mijn werk? Het unieke, persoonlijke contact met de klanten, zo bijzonder als Liatelier is zo bijzonder zijn de klanten ook. Je vindt mij meestal op de dinsdag en de woensdag in de winkel.”
 
Mariêlle Splint
Mariêlle is de bescheidenheid zelve, dus wij schrijven zelf even een stukje over ons Multi-talent. Creatief, intelligent, perfectionist, grappig en eerlijk en inmiddels veel kennis over edelstenen. We hopen Mariêlle nog lang in de zaak te houden, maar haar studie Theologie gaat natuurlijk voor.
Nog even een quote van Mariêlle: “Ohhh, ik zag net iemand lopen met een Liatelier ketting om die ik heb gemaakt! Dat is zooooo leuk! Word ik helemaal blij van.”
Sjarai Meijer
De nieuwe frisse wind in het team. Ambitieus, ondernemend, vegan, fan van edelstenen, hard aan het studeren om er alles over te leren, stelt heerlijk kritische vragen, koppelt de werking van stenen met gemak aan de werking in het lichaam, aan emoties en spiritualiteit. En haar enthousiasme is aanstekelijk! “Werken bij Liatelier was vroeger al mijn meisjesdroom! En nu is het echt! Hoe mooi is dat! Voor alle jonge meisjes en jongens die er van dromen om ooit bij Liatelier te werken. Het kan echt!”
De Roots van Liatelier:
Lia Wiersema
Lia is de oprichtster van Liatelier. Lia begon in 1983 met Liatelier, Haar winkel reisde met haar mee van Dwingeloo, vele markten, en van Vismarkt 44 naar Vismarkt 48 in Groningen.
November 2015 is Lia helaas overleden. Haar levenswerk, Liatelier, wou zij laten voortbestaan. Niet voor niets heeft Liatelier een oneindigheidssymbool in haar logo.
Via enkele omwegen kwamen Liatelier en Hilde en Emil op elkaars pad. Eigenlijk best een bijzonder verhaal, maar kort gezegd: de match was daar.
Als eerbetoon aan Lia, voor haar kinderen en voor de herkenbaarheid voor de klanten blijft Liatelier vanzelfsprekend Liatelier heten.
Wij, Emil en Hilde, zijn super dankbaar dat wij het levenswerk van Lia mochten overnemen, onder onze hoede hebben mogen nemen, en dit ons langzaam eigen mochten maken. Het is een onvoorstelbare basis voor het waarmaken van onze eigen wensen en dromen.
 
Op deze plek zullen we nogde mooie video van Lia in Liatelier plaatsen. En een video van Lia en haar zoon Tommy Wieringa.

Therapeuten bij Liatelier

Andreo Lamandassa

“Toeval bestaat niet… in 2013 stond ik voor de etalage van Liatelier te staren naar alle kristallen en dacht wauw, hier zou ik wel als edelsteen therapeut willen werken. Nu, bijna 3 jaar later geef ik in de winkel edelsteen advies en heb boven de winkel praktijkruimte. Geweldig hoe het leven zich ontvouwd.

Mijn naam is Andreo Lamandassa. ik ben edelsteen-, kristallenklankschalen therapeut en 3e jaars i.o. cranio sacraal therapeut. Iedere woensdag ochtend In Liatelier ben je welkom voor een advies. Ik kijk naar welk kristal bij jouw karakter past, of bij een situatie waar jij misschien (energetisch) hulp bij kan gebruiken. Op afspraak geef ik klankschaal/  edelsteen sessies waarbij onze energie met die van de kristallen en klankschalen gaat samen werken om je in balans te brengen en heelheid te geven.

Elke 3e donderdag in de maand van 19:30 tot 21:30 uur geef ik bergkristal meditaties met een kristallenklankschalen concert en maak je een fantastische innerlijke reis. Ik ben aangesloten bij www.semoea.nl een overkoepelend orgaan van edelsteen therapeuten in Nederland” Meer weten? bel me 0613445519

Mariette Maarsingh
“Magnetiseur, kruidengeneeskundig therapeut en aura-healer voor mens en dier.
Vanaf mijn kinderjaren magnetiseer ik dieren, zij kwamen op allerlei manieren op mijn pad en leerden me over energie en wat de helende werking hiervan is. In een 1ste sessie maak ik een plan en geef ik aan wat ik voor jou, je kinderen, je dieren kan betekenen. Ik maak gebruik van de helende energie, die d.m.v. magnetiseren, spiritual healing, aura healing, holistic pulsing door je lichaam en ziel stroomt om zowel op lichamelijk, geestelijk als zielsniveau door te werken en herstel te bieden. Door deze helende energie wordt je lichaam gestimuleerd om zijn eigen helend vermogen te activeren en ook het brein actief te maken om samen te werken met je lichaam aan balans in deze energie. Ter ondersteuning van een behandeling maak ik gebruik van kruidengeneeskundige therapie, fytotherapie, bloesem remedie en kleuren therapie. Je bent welkom voor informatie of het maken van een afspraak in mijn praktijk voor natuurlijk genezen ‘Shamis’ in Wagenborgen of bij Liatelier”; 0630501653