Anouk - 18 / Feb / 2019
Review Omslagdoek Yakwol
Liatelier in Groningen verkoopt in de winkel en via de webshop o.a. omslagdoeken, yoga- en mediatiedekens en sjaals gemaakt van natuurlijke materialen uit India en Nepal. Voordat je een omslagdoek koopt via de webshop, wil je natuurlijk weten of je kwaliteit koopt, daarom hierbij een review over de omslagdoeken van Yakwol die beschikbaar zijn in diverse kleuren
Liatelier in Groningen verkoopt in de winkel en via de webshop o.a. omslagdoeken, yoga- en mediatiedekens en sjaals gemaakt van natuurlijke materialen uit India en Nepal. Voordat je een omslagdoek koopt via de webshop, wil je natuurlijk weten of je kwaliteit koopt, daarom hierbij een review over de omslagdoeken van Yakwol die beschikbaar zijn in diverse kleuren.
Een echte eye-catcher zijn de omslagdoeken uit Kathmandu, Nepal met een combinatie van yakwol, katoen en zachte viscose. In de winkel vallen ze meteen op: prachtig uitgestald in de kast in vele heldere en warme kleuren. Liatelier vermeldt dat ze zacht en heerlijk zijn om te dragen en bestand zijn tegen intensief gebruik. Dat moest natuurlijk even getest worden:
Yakwol: extra warm in de winter, verkoelend in de zomer
Ik ging voor een omslagdoek van 180x80 cm (ze zijn er nog groter!), lekker groot voor een warme sjaal. Ik heb de omslagdoek nu ongeveer twee weken bijna elke dag gedragen zowel binnen als buiten. Ik merk direct de aanwezigheid van de yakwol: het is heerlijk zacht, pluist wel een beetje en ik heb oprecht het idee dat de yakwol de sjaal extra warmte geeft. Zeg maar doei tegen tocht bij de hals en koude oren. De sjaal is zo groot dat je jezelf er helemaal lekker mee kan inpakken. Perfect voor de koude wintermaanden en heerlijk voor in de zomer: meestal ga ik zonder jas naar buiten en neem dan een sjaal mee voor in de avond: denk aan BBQ’s bij vrienden, lekker uitwaaien op het strand of gezelligheid in het park. De sjaal houdt je warm, maar de wol van de yak reguleert warmte, dus zal je precies zo warm blijven als nodig is.
Multifunctioneel, Fairtrade en vegan friendly
Een ander groot pluspunt vind ik dat de sjaals met de hand gemaakt worden in een fabriek waar Liatelier al tientallen jaren goed zaken mee doet in Nepal via een bevriende inkoper en de runderen niet geleden hebben onder het verkrijgen van de wol aangezien hun vacht van nature loslaat. Fairtrade én vegan friendly dus. Bovendien is het een hele fijne sjaal om in de ochtend als omslagdoek te gebruiken tijdens het mediteren of als extra laag over je yoga matje heen.
Een boost voor je uitstraling
Wat mij nog meer opviel: ik heb in de afgelopen 2 weken meerdere keren een compliment gehad over de sjaal: ik koos voor een heldere blauw/paarse kleur die goed binnen mijn kleurenpalet past en echt iets goeds doet blijkbaar voor mijn ogen en uitstraling. Na een beetje onderzoek blijkt dat sjaals zonder yakwol voor bijna dezelfde prijs worden verkocht bij andere winkels en webshops. De prijs-kwaliteitsverhouding is dus bijzonder goed. Ondanks dat de sjaal een beetje pluist is de aanwezigheid van yakwol zeker een meerwaarde: zo zacht en warm tegelijk blijven mijn andere sjaals niet. Deze sjaal is momenteel echt mijn favoriet van de vele sjaals die ik heb en graag combineer met mijn favoriete kleuren en outfits.
Conclusie:
Hele fijne zachte sjaal, multifunctioneel en met het aanschaffen van de sjaal maak je een duurzame bewuste keuze. De sjaal pluist wel een beetje en vraagt om voorzichtig wassen/drogen (liefst met de hand wassen, drogen op een handdoek). Als je dat doet, dan is dit een sjaal om verliefd op de worden en overal mee naar toe te slepen!
Als jullie het leuk vinden om Anouk te volgen: Zij heeft haar eigen praktijk in Groningen. Je kan hier terecht voor persoonlijke coaching (gespecialiseerd in hoogsensitiviteit), meditatiesessies en creatief-bewuste workshops. Je kan haar volgen via Facebook & Instagram of neem een kijkje op haar website.